A Touch for Light

Light up your Life

Leuke Weetjes:

Gezondheid met Aromatische Oliën:

Wist je dit?   

     Hoofdpijn verhelpen kan met aromatische olie. Wees er wel zeker van dat je 100% zuiver biologische olie gebruikt, bv van DoTerra, Prima- Vera, Sjankara of Chi- oliën.Je neemt een paar druppels  Pepermunt olie in je handen en wrijft dit cirkelend over je slapen ( pas wel op voor je ogen en niet te hard drukken op je slapen), je voorhoofd, de binnenkant van je polsen en in je nek.
    Kan je kleine meid of jongen niet slapen, heeft het krampjes. Dan is het erg fijn voor moeder en kind om met aromatische oliën zijn of haar buikje te masseren. Sinaasappel olie of mandarijn olie werkt heel fijn tegen krampjes en lavendel olie is goed om ze tot rust te laten komen, ook geweldig voor het slapen gaan. Doe een paar druppeltjes dragen olie: dit kan zijn zonnebloemolie en 2 - 3 druppeltjes sinaasappel of mandarijn. Maak deze olie even warm tussen je handen en masseer zacht en liefdevol over je kind zijn / haar buikje. De Lavendel olie kan je hier eventueel ook aan toevoegen met ongeveer 2 druppeltjes.

    Mercurius in Retrograde:

Mercurius, de planeet die in ons dagelijkse leven alles te maken heeft met communicatie, en de contacten met je medemensen. Het is ook de planeet van de handel en het verkeer.

Mercurius loopt in ruim een jaar door alle 12 dierenriemtekens en 3 maal per jaar doet hij dat gedurende ongeveer 23 dagen achteruit lopend, waarbij hij eigenlijk meer stil staat dan echt achteruit loopt, dit wordt retrograde genoemd.

 In deze periode kan je heel goed merken dat alles wat met de energie van Mercurius te maken heeft meer naar binnen gericht.

Ben je geboren tijdens een retrograde periode van Mercurius dan kan je heel goed  merken dat je wat betreft communicatie, omgang met je medemens, meer introverter gericht bent. Je bent meer gericht op je onderbewuste, je zielen bewustzijn en je eigen innerlijke beleving. Ook kan je in je jeugd het gevoel hebben gehad dat je er niet bij hoorde, dat je bijna niet begrepen werd. Je manier van denken is anders en dan merk je dat je manier van communiceren en van het verbinden van feiten, je voortreffelijke associatie vermogen ook niet ook niet helemaal past bij de gangbare norm van denken.

Van zondag 3 december tot zaterdag 23 december 2017 loopt Mercurius aan de hemel, in het teken van de Boogschutter (vuurteken) retrograde, dat betekent dat sommige onder ons te maken zullen krijgen met storingen op het gebied van verkeer, handel en communicatie. Een computer die stuk gaat, of iemand die te laat op een afspraak komt of erger nog, helemaal niet op komt dagen. Treinverkeer dat niet soepel verloopt, post die niet op de juiste plaats van bestemming komt, telefoonstoringen, dit kan allemaal veroorzaakt worden door Mercurius die achteruit loopt.

De dagen rondom het moment dat Mercurius retrograde wordt,  is over het algemeen niet de beste tijd voor het nemen van belangrijke beslissingen. Het is ook niet echt een goed moment om contracten te tekenen. Wel is een retrograde periode van Mercurius een prima moment om onafgewerkte zaken uit het verleden af te maken of af te ronden. Soms komen in deze periode dingen die je al lang bent vergeten weer boven of contacten met mensen uit het verleden komen terug.Vaak zie je ook op de dag dat deze planeet retrograde wordt tal van spraakverwarringen of soms hele onverwachte en emotionele uitingen van mensen om je heen.

Volgende retrograde periode van Mercurius is van vrijdag 23 maart  tot zondag 15 april 2018 in het teken van de Ram ( ook vuurteken).