A Touch for light

Light up your Life

Over mij..

Altijd zoekend geweest, als klein kind wist ik al meer.. ik geloofde en voelde zoveel. Mijn standaard vraag was altijd al: waarom? Ik denk dat mijn ouders echt moeite hadden mijn eeuwige dorst naar kennis te lessen. Onderzoekend als ik was, was ik niet tevreden voor ik wist hoe het zat. Het water uit de kraan werd gevolg door het kastje.. waar ging dat nou naartoe? Het stemmetje uit de radio? Ik keek erachter..

Zo was mijn hele reis op aarde een onderzoekingstocht een ontdekkingsreis en toch wist ik.. voelde ik, want mijn intuïtie was groot. Ik kon zeer zeker niet tegen onrecht en altijd heeft voor mij het weten dat er een iets was dat ons leidde vooraan gestaan. Wat dat was, wist ik toen nog niet.. ik voelde het meer als een diep intens weten.

Nu ik terug kijk besef ik dat ik altijd al “anders” ben geweest, wat me natuurlijk steeds wel in de problemen heeft gebracht, want ik was toch wel raar? Dit maakte me wel onzeker en gedurende mijn verdere reis door mijn leven is dit waar ik vooral hard aan heb gewerkt. Ik zag natuurlijk veel onrecht en daar maakte ik me vooral hard voor. Ik leek wel krachtig naar de buitenwereld, maar in mezelf was ik dat eigenlijk helemaal niet. Ik hield me eigenlijk meestal staande. Zo vaak kreeg ik zinnetjes te horen als: “sla je brutale ogen neer” of “houd je brutale mond” of “wat doe je nou weer raar?”

Dat snapte ik nooit, want zo was ik toch gewoon? Ik was als kind zo spontaan, open, vol energie en uiterst nieuwsgierig, maar ik werd door mijn omgeving hierin niet begrepen en langzaamaan paste ik me aan en werd ik stiller en stiller, de buitenwereld kreeg vat op me en ik keerde naar binnen. Zo ging ik maar door.

Ik ben begonnen als logopediste om daar vooral kinderen en ouderen met hun problematiek te kunnen helpen, wat ik een tijdje heb geprobeerd. En omdat praten altijd hetgeen was wat ik toch graag deed, leek dit ook een goede keuze. Maar ook hier liep ik tegen een muur op van onbegrip. Ik kon opnieuw niet doen wat nodig was om kinderen en ouderen te helpen met dat waar zij tegenaan liepen. Binnen de reguliere zorg was de marge hierin te klein.

Toen mijn zoon op 13 jarige leeftijd de diagnose autisme kreeg en alles in mij hiertegen als het ware in opstand kwam, leek het alsof mijn hele wereld op zijn kop kwam te staan. Ik ben me toen aan de zorg van mijn zoon gaan weiden en heb alles gedaan om hem hiermee te begeleiden. Voor mij werd al snel duidelijk dat veel nieuwetijdskinderen in deze tijd tegen dezelfde onbegrip lopen. Mijn zoon is daar heel duidelijk een van. Ik heb hem zelf begeleid en hij is nu een geweldig fijne knaap van 26 jaar met een mooie baan en fijne hobby’s.

Nadat hij zijn weg gevonden bleek te hebben, werd voor mij duidelijk dat ik verder wilde met het begeleiden van al degenen die net als ik op dit punt in hun leven komen waar ze zich afvragen hoe ze verder willen gaan, waar hun doel ligt. Want tijdens de begeleiding van mijn zoon, heb ik meerdere studies gedaan op het gebied van Reiki, verschillende inwijdingen gehad in White Time Healing, Tarot cursussen gedaan, Kristal healing cursussen, chakra en aura healing, Energetisch Medium Therapie.

Ik ben als kind altijd erg veel ziek geweest, heb op mijn 28-ste een scoliose correctie- operatie ondergaan en heb veel pijn gekend. Maar altijd, altijd ben ik positief gebleven en ben ik blijven geloven en vertrouwen in de hulp en de begeleiding welke ik steeds om me heen voelde vanuit het Universum.