A Touch for light
/

Light up your Life

 

Weekkaart voor de week van 9-09 t/m 15-09-2018

 

 

Deze week heb ik een kaart getrokken uit de Wildwood Tarot, deze tarot is gebaseerd op de Rider Waite tarot, maar met afbeeldingen vanuit de druïden. Het deck is gebaseerd op woud- figuren en op Robin Hood, Arthur Sage. De Wildwood Tarot is een complete reconstructie en herontwerp van de populaire Greenwood Tarot. De auteur Mark Ryan werkt samen met John Matthews, en illustrator Will Worthington van de DruidCraft Tarot,

Het deck is gecreëerd op basis van de seizoensgebonden ritmes en festivals van het oude jaar. De kaarten zijn in een wiel verdeeld over de seizoenen van het jaar en de elementen: Water – Lucht – Vuur – Aarde.

De afbeeldingen zijn enigszins cartoon achtig, maar ze geven ieder voor zich een heel aparte sfeer aan. De kaarten lenen zich heel goed om mee te mediteren.

  • 2 seer-small
    2 seer-small

 

Kaart 2 The Seer:

Op het wiel van het jaar, bevind de Seer zich in het middelpunt ervan, samen met 1. The Shaman, 0 the wanderer en 10 the Worldtree. Ofwel: 2. De Ziener / heks – 1. De Sjamaan – 0. De wandelaar ( zot) en 10. De Wereldboom.

Deze kaart is gerelateerd aan de gevoelens van water en hierdoor is er een link naar de mysteriën van de Maan en de Aarde. Ze is partner met de Shaman en ze werkt als een gids voor de wereldboom.

De ziener is gehuld in de mantel van wijsheid van de uil, versierd met totem dieren van kracht en sjamanistische geesten. Ze staat voor de Wereldboom en put wijsheid uit de wortels die diep de aarde in gaan. Om haar heen staan ​​de symbolen van de vier elementen die ze mediteert: de beker, de staf,  de pijlpunt en de steen. Van het hoofd van haar staf hangt de kraanvogelzak met daaraan een stel runen. Ze lijkt gemaskerd en van haar gezicht kunnen we enkel een glimp opvangen in het halve licht.  Haar stem kan worden verzwegen en ze mag in raadsels spreken, maar als je luistert, kan ze je wijzen op een nieuw, wijzer begin. Met haar inherente vermogen om emoties, intellect en wilskracht in balans te brengen, spoort ze ons aan om verandering te creëren in onze materiële wereld. en is een ervaren bemiddelaar van alle elementaire krachten gevonden in het Wildwood ..

Trefwoorden:

..Inspiratie en wijsheid, orakel profetie, innerlijke visie, sjamanistische vlucht, ziel genezing, empathie met de natuur, Innerlijke krachtbron, Gids.

Uitleg:

De ziener representeert het inzicht dat verkregen wordt door verstilling, innerlijke zoektocht en meditatie. Zij geeft aan een met de natuur te zijn, door de vier elementen, maar vooral door de wortels van de oude bomen. Haar houding wijst op een innerlijk bewustzijn van haar eigen innerlijke kracht. Dat wat zij nodig heeft uit de natuur weet zij naar volheid te gebruiken. Focus op deze innerlijke kracht die net als bij jou, bij iedereen aanwezig is. Laat het stromen om je dromen en verlangens te kunnen verwezenlijken. Blijf een met je kern en vertrouw op je intuïtie. Helend vermogen, ziener eigenschappen zijn wellicht ook bij jou aanwezig, probeer de komende tijd om deze te ontdekken en te onderzoeken. Je innerlijke spiritueel gids of the esoterisch inzicht kunnen worden gemanifesteerd in je praktisch en dagelijkse leven, zodat ze je kunnen helpen op je weg naar je doel en geestelijk bewustzijn. De ziener is ook een kaart die je op je creativiteit wijst en je het plezier van creëren.