A Touch for light
/


Light up your Life

 

Weekkaart voor de week : 1 april t/m 7 april 2019

Deze week heb ik een kaart getrokken uit de Wildwood Tarot, deze tarot is gebaseerd op de Rider Waite tarot, maar met afbeeldingen vanuit het Wilde Woud. Het deck is gebaseerd op woud- figuren en op Robin Hood, Arthur Sage. De Wildwood Tarot is een complete reconstructie en herontwerp van de populaire Greenwood Tarot. De auteur Mark Ryan werkt samen met John Matthews, en illustrator Will Worthington van de Druid Craft Tarot,

Het deck is gecreëerd op basis van de seizoensgebonden ritmes en festivals van het oude jaar. De kaarten zijn in een wiel verdeeld over de seizoenen van het jaar en de elementen: Vessels:Water – Arrows:Lucht – Bows:Vuur – Stones:Aarde.

De afbeeldingen zijn enigszins cartoon achtig, maar ze geven ieder voor zich een heel aparte sfeer aan. De kaarten lenen zich heel goed om mee te mediteren.

 

Van de Wild Wood Tarot viel van de grote Arcana:

Kaart 1: De Sjamaan.

Positie op het jaarwiel: De sjamaan is geplaatst in het centrum van het wiel, tegenover de Ziener (2). Hij staat in het 1/4 e- gedeelte dat lucht representeert. Hij belichaamt de aspecten: magie, protectie en inzicht.

Beschrijving:

De sjamaan kijkt ons vanaf de kaart recht aan, met open ogen, die het vermoeden geven van een eeuwenoude wijsheid in zijn gestage blik.

Hij is gehuld in een berenvel dat versierd is met Paleolithische schilderingen van diergeesten, genomen van “La Caverne des Trois Freres”, grot in de Ardège.

Er is een mensachtig figuur te zien met een bizon huid en een boog, die lijkt te dansen op de muziek. Een ander, uilachtig figuur met een gewei op het hoofd kijkt ons aan vanuit de beschildering.

Op de grond voor de sjamaan liggen objecten die de vier elementen representeren: Een reebok schedel rammelaar voor Lucht.

Een smeulende bundel salie voor Vuur.

Een holle gewei beker voor Water.

Een uit steen gekerfd mes voor Aarde.

Ook het medaillon om zijn hals verwijst naar de 4 elementen. Het Keltische teken “Triskele” staat voor water, lucht, vuur. Het element aarde is de steen waar het op gekerfd is.

Op zijn oude dunne armen zijn spiralen in vele manieren en vormen getatoeëerd, de spiraal is een teken van de reis van het innerlijke leven en de ziel naar buiten toe. Het werd door de Kelten als een symbool voor de zon gebruikt. Het staat dus ook voor expansie, groei en Kosmische Energie.

Betekenis:

Dit is een belangrijke poortkaart, aanschouwelijk gemaakt door de grot waar de sjamaan voor zit.  Het biedt verlichting op het labyrint van ons innerlijke wereld naar de wereld van onze universele geest. Oftewel hoe we in dit leven in contact komen en staan met ons hoger bewustzijn. Het unieke vermogen van de sjamaan is wel het kunnen binnengaan en het kunnen communiceren met alle lagen van het bewuste leven op aarde. Of het nu het oeroude gezang is van de walvissen, of het huilen van wolven, of zelfs de sonore roep van de bergen, of hij lacht van puur geluk bij het klateren van de waterval.

Als je de sjamaan hebt getrokken dan brengt hij je inzicht en begrip over je ware plaats op e wereld. Dan is praktische toepassing en manifestatie van wijsheid, wilskracht mogelijk in je fysieke wereld. Dir vereist wel toewijding, geduld en inzet, maar dit is waar het om gaat, de aard van echte magie.

De sjamaan in jezelf heeft plezier en krijgt energie van de natuur om je heen. Hij is klaar om je te initiëren in de mysteries van de aarde en het universum. Dit uit zich bij jou in het verlangen naar studie van esoterische wetenschapen of filosofie en om het geleerde dan toe te kunnen passen in de wereld. Je bent in een emotioneel en intellectuele positie om een echte kans in je leven aan te grijpen ten bate van iedereen om je heen.

Het proces van focussen, bemiddelen en het toepassen van wijsheid vanuit het Universum naar de alledaagse werkelijkheid, is het echte werk van de sjamaan.

 Kernbegrippen:

-       De wilde man in het woud.

-       Tovenaar Merlijn als leraar en ingewijde.

-       Voor ouderlijk geheugen van het dierenrijk.

-       Wandelaar tussen werelden.

-       De rituelen en kundigheid van de medicijnman.

Vertaald door VTJ van Tol uit: het boek van de Wildwood tarot, door Mark Ryan en John Matthews